Suomenlahti on geologiansa ja eläimistönsä puolesta yksi maailman ainutlaatuisimmista merialueista ja arktisten lintujen muuton valtaväylä sekä kolmen hyvin erilaisen rantavaltion yhteinen meri. Elokuvassa Suomenlahden luontoa katsotaan nuoren rannoilla kulkevan pojan- sekä nuoren merentutkijan silmin mutta erityisesti Suomenlahden eläinmaailman kautta.

Elokuva on saanut alkunsa Suomenlahti 2014- teemavuodesta. Elokuvaa on valmisteltu ja kuvattu vuodesta 2013 lähtien ja sen ohjaa dokumentristi ja luontoelokuvaaja Jouni Hiltunen. Elokuva on eräänlainen jatko vuonna 2011 valmistuneelle luontoelokuvalle "Tuntematon Selkämeri", joka valittiin Vaasa Wildlife- luontoelokuvafestivaaleilla 2012 parhaaksi parhaaksi kotimaiseksi luontoelokuvaksi. Elokuva voitti Matsalun luontoelokuvafestivaaleilla 2012 parhaan ohjauksen sekä Viron ympäristöministeriön palkinnon. Suomenlahti- luontoelokuvan tuottaa Katharsis Films Oy yhteistyössä YLE TV1 Dokumenttiprojektin, Suomen Elokuvasäätiön, Avekin sekä Tuuliaisen säätiön kanssa.

  • Käsikirjoitus, ohjaus ja kuvaus Jouni Hiltunen
  • Dokumenttielokuva ensi-ilta 2017
  • Tuotanto Katharsis Films Oy yhteistyössä YLE TV1 Dokumenttiprojektin, Suomen Elokuvasäätiön, Avekin sekä Tuuliaisen säätiön kanssa